BRANSJELEVERANDØR

Gjev stålpris til Kimen-utbyggerne

Stolte prisvinnere: Fra venstre: Frode Berg ( prosjektsjef Skanska), Ole Hermod Sandvik (varaordfører Stjørdal) og Jon Olav Kvåle (fabrikksjef Skanska Stålfabrikken.) Foto: Skanska

European Steel Design Award 2017 gis av en europeisk bransjeorganisasjon som fremmer bruken av stål i bygg- og anleggsprosjekter. Aktørene bak Kimen kulturhus fikk årets pris.

Dette melder Bygg.no.

Kimen-bygget fikk også den norske prisen Betongtavlen i 2015.

Kimen kulturhus er fullført av disse aktørene:

Stjørdal kommune og Skanska Norge var henholdsvis byggherre og totalentreprenør. Arkitekter var Reiulf Ramstad Arkitekter /JST Arkitekter /Lusparken Arkitekter. Rambøll hadde ansvar for RIB, RIV, RIE, RIG, RIVEG, RIVA, RIAKU og Lark.

Bygget sto klart 21. august 2015.

Det er rundt 1.500 besøkende innom hver dag i huset som både har konsertsaler, kirke, kino, bibliotek, kulturskole, galleri, fritidsklubb, og mye mer.

European Convention for Constructional Steelwork tildelte European Steel Design Award 2017 under et arrangement i København torsdag 14. september 2017, skriver Bygg.no.

Det er kortreist stål i Kimen kulturhus. Det ble laget i Skanska Stålfabrikken på Øysand rett utenfor Trondheim.

«I mine øyne er bruken av stål i Kimen nærmest som et kunstverk i seg selv», sier fabrikksjef Jon Olav Kvåle til nettstedet.

Prosjektsjef Frode Berg i Skanska i Trondheim sier til nettstedet at han er «utrolig stolt» over å ha fått prisen.

«Skanska, Stjørdal kommune, arkitektene, Rambøll og Brødrene Midthaug jobbet knallhardt sammen med å realisere dette fantastiske bygget og det er stort å se hvordan sluttproduktet er verdsatt, både av publikum og fagfolk. Jeg vil også gi en honnør til de dyktige fagarbeiderne våre. Deres håndverk på Kimen er av ypperste kvalitet og uten dem hadde ikke sluttproduktet blitt like bra som det ble. Helt siden 2011 har dette prosjektet vært en viktig del av livet mitt og det at vi fortsatt mottar priser for utformingen to år etter at bygget åpnet, viser hvor fantastisk Kimen kulturhus er. Dette er enda en merkedag for alle som har vært involvert i dette prosjektet og for Stjørdal,» uttaler Berg.

Sveinung Sexe, fagansvarlig for byggeteknikk på Kimen, tok imot prisen på vegne av Rambøll.

«Dette har vært et spennende prosjekt. At resultatet har blitt så bra er takket være et godt samarbeid mellom alle aktørene i byggeprosessen. Huset har vært i bruk en liten stund nå, men denne prisen gir oss en god grunn til å minne oss selv på at det vi jobber med skaper glede for sluttbrukerne. Det er vi veldig stolte av», sier Eivind Iden, direktør for Bygg & arkitektur Midt, Vest, Nord i Rambøll.

«European Steel Design Awards er en viktig pris som bidrar til å synliggjøre rådgiverens verdi i et fantastisk sluttprodukt. Her har man laget kunst av 400 tonn stål, det hadde ikke vært mulig uten gode, løsningsorienterte, rådgivende ingeniører», sier Iden.

Bygget vant Betongtavlen i 2015 for «betongarbeid av svært høy kvalitet, med en presisjon og en variasjon av overflater som gjør det enkelt å forså at beton er et vakkert materiale.»

Kimen er også nominert til Arkitekturprisen 2017. I begge disse prosjektene har Rambøll bidratt.

Fagansvarlig for byggeteknikk på Kimen, Sveinung Sexe, tok imot prisen på vegne av Rambøll. Foto: Rambøll.

Kimen kulturhus i Stjørdal åpnet 21. august 2015.

Kimen kulturhus nominert til Arkitekturprisen 2017

Årets kreative: Kimen kulturhus, Stjørdal

«Kimen er verdt hver krone»