NYTT OM NAVN

Fortsatt full fart for kulturhusveteraner som var med på starten av NKN

Dagfinn Rude Johannessen fra Sogndal kulturhus & kino (t.v.) og Hallgeir Modell fra Dampsaga kulturhus i Steinkjer. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

STAVANGER: For 23 år siden var de med i grupperingen som tok initiativet til eget bransjenettverk. – Argumentene er de samme i dag, som den gang.

Det forteller duoen Dagfinn Rude Johannessen fra Sogndal kulturhus & kino og Hallgeir Modell fra Dampsaga kulturhus i Steinkjer.

Vi traff på de to kulturhussjefene under Norsk kulturhusnettverks fagsamling i Stavanger 16. – 17. oktober 2017.

Johannessen og Modell er veldig fornøyde med å ha et aktivt nettverk.

De var begge med på sonderingene for å skape en interesseforening så tidlig som i 1994. Først i 1999 ble Norsk kulturhusnettverk (NKN) formelt stiftet.

– Det tok mange år for å fått det formelt i gang, sier Dagfinn Rude Johannessen.

– Vi var en ny type bransje på 90-tallet. Det var en eksplosjon i byggingen av kulturhus og milliardinvesteringer, med andre ord litt som dagens situasjon, sier Hallgeir Modell.

Initiativet til nettverket kom fra opprinnelig Erik Kvam fra Inderøy og Erlend Hagen fra Ål. Det var cirka 30 kulturhussjefer tilstede på stiftelsesmøtet i 1999.

– Nå er hele kulturhus-Norge samlet til ett rike. Før skulle ikke de store kulturhusene være med i foreningen, men nå er de med alle samme. Vi har mye til felles og alle ser nok fordelen av å være samlet.

Johannessen og Modell er spesielt fornøyd med at Norsk kulturhusnettverk nå har en fast ansatt (Nina Hodneland), fremfor å ha en midlertidig løst ansatt i en 20 prosent stilling.

Dagfinn Rude Johannessen fra Sogndal kulturhus. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no