NYTT OM NAVN

Folk i kulturhus: Tom Erik Anfinsen

Tom Erik Anfinsen (48) er konserthussjef for Festiviteten Konserthus Haugesund. Foto: Festiviteten Konserthus Haugesund.

30 år og vel så det siden han jobbet som ung, lærenem tekniker i den gang byens nye storstue kan haugesundsgutten Tom Erik Anfinsen se tilbake til en lang karriere som kulturformidler i Norges filmhovedstad: Haugesund. Fortsatt får Anfinsen «kick» når han klarer å kapre flotte produksjoner å vise haugesunderne.

Navn: Tom Erik Anfinsen
Fødselsdato: 17.01.69
Stilling: Konserthussjef for Festiviteten Konserthus Haugesund
Tid i bransjen: Har jobbet i konserthuset i 15 år. De siste ti som leder.

Storstuen i Festiviteten Konserthus Haugesund. Foto: Festiviteten Konserthus.

– Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!

– Jeg er programingeniør med bakgrunn fra NRK som lysdesigner.

– Hvordan havnet du i kulturhusbransjen?

– Jeg jobbet i Festiviteten i Haugesund som ekstra tekniker i ungdomsårene. Etter noen år i utlandet, og Oslo, returnerte jeg til hjembyen og huset hvor det startet!

– Hva kjennetegner ditt kulturhus?

– Vi liker å alle oss «regionens storstue». Vi har 80.000 besøkende i snitt i året. Siden vi er et kommunalt foretak, og eier huset selv, er vi blitt mer og mer et utleiehus. Publikummet vårt er et normalt snitt av voksne kulturinteresserte. Vi har 7.5 årsverk på huset.

– Hvor ligger forbedringspotensialet til ditt kulturhus?

– Innen mange områder, men hovedsaklig gjelder det å få nye unge publikummere inn i huset!

– Hva er det beste med ditt kulturhus?

– Kvaliteten på menneskene og selve huset.

– Har dere noen planer videre mht. oppussing/oppgradering?

– Det er stadig vedlikehold på et 32 år gammelt hus, og vi oppgradere det tekniske fortløpende, for å kunne være det huset artister velger.

– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?

– Nysirkus!

– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?

– Konserter på andre scener i byen og teater i andre byer.

– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?

– Vi prøver og være overalt, med en stadig større vekt på sosiale medier.

Festiviteten Konserthus Haugesund ble åpnet 7. februar 1986. Foto: Festiviteten Konserthus.

– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?

– Da slår jeg av telefonen, drar på hytten og fisker!

– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?

Jesus Christ Superstar høsten 2017, og vår serie med britiske komikere, som jeg i skrivende stund er i London og signerer kontrakter med.

– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?

– Momsspørsmålet er det store.

– Hvem imponerer deg mest i den norske kulturhusbransjen og hvorfor?

– Bærum kulturhus, med sin fantastiske programmering, spesielt på dans.

– Hva er din beste egenskap i jobben din?

– Jeg liker å se på meg selv som fremoverlent og kreativ, har enda ikke mistet lysten til å finne en fantastisk produksjon som jeg kan vise vårt publikum.

– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før vi kontaktet deg?

– Ja, via Facebook.

– Har du noen ønsker for innholdet på Kulturhusmagasinet?

– At dere tar opp generelle felles utfordringer, f.eks nye brannsystemer, billettsystem, bookingsystem og holde oss oppdatert på generelle ting i bransjen, feks anskaffelsespolitikk, hvor vi kan gjøre ting rett og hva som er galt etc.

– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?

– Andreas Gilhus, Bølgen.

Festiviteten Konserthus Haugesunds logo.

Festiviteten er Haugesunds storstue og er blant annet Haugesund Teater sin hovedarena. Festiviteten åpnet for første gang dørene 7. februar 1986.
Nettside: http://festiviteten.no

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?
Tips oss om små og store nyheter!