NYTT OM NAVN

Folk i kulturhus: Jan Schou

Jan Schou foran kulturhuset. Foto:

Et fantastisk Steinway-flygel og en fantastisk kinosal er noe av det Kvinesdals kulturentusiast Jan Schou er mest stolt av finnes i kulturhuset!

Navn: Jan Schou
Fødselsdato: 08.04.66
Stilling: Kultursjef – kulturhusleder/kinosjef for Kvinesdal Kulturhus og Kino
Tid i bransjen: Siden 01.09.1995

Nettside: Filmweb.no/kvinesdalkino
Facebook: https://www.facebook.com/kvinesdal.kommune.no/?ref=ts&fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/kvinesdalkino/
Twitter: https://twitter.com/kvinesdalkino

–  Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!

– Jeg er utdannet vernepleier og tok så kulturstudier.

– Hvordan havnet du i kulturhusbransjen?

– Jeg jobbet på sosialkontor og ble anbefalt å søke på ledig stilling som kulturkonsulent.

– Hva kjennetegner Kvinesdal Kulturhus og Kino?

– Vi har et kulturhus bygget i 1985 med teater- konsert- og kinosal, bibliotek, vestibyle, kontorer og møterom.

Jan Schou foran kulturhuset. Foto: Kvinesdal Kulturhus og Kino

– Hvor ligger forbedringspotensialet til ditt kulturhus?

– I 2012 bygget vi ut en ny stor vestibyle og stor selvbetjent kinokiosk, sistnevnte i samarbeid med kioskkjeden Location.

I 2014 tok vi i bruk det som betegnes av kinodesignere som en av Norges beste kinosaler. En sal designet av Rolv Gjestland og som var en av de første som ble prosjektert med Dolby Atmos og det beste innen komfort: Skeie stoler, Skeie recliner, Skeie luksus og Skeie love seats).

Jan Schou stiller ofte opp for pressen. Foto: Privat.

– Hva er det beste med ditt kulturhus?

– Kombinasjonen av underholdning, opplevelse og fakta.

– Har dere noen planer videre mht. oppussing?

– Storsalen er 32 år gammel og trenger nye stoler, samt at vi ser behov for å bygge ut scenen slik at vi kan ta imot de store forestillinger fra Riksteatret og andre.

– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?

– Jeg er jo en kinomann og elsker å se film. Samtidig er vi jo heldige og har det beste flygelet som er å oppdrive, et Steinway & Sons D-274. Elsker at både lokale, nasjonale og internasjonale musikere trakterer det fantastiske instrumentet, og de blir alle imponert at et slikt finnes i en liten kommune som Kvinesdal.

– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?

– Elsker godt teater og show med stand-up som får meg til å le.

Kvinesdal Kulturhus og Kino. Foto: Privat.

– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?

– Reklamerer via lokalpressen, både via annonser og redaksjonell omtale.

– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?

– Da er jeg sammen med min aller kjæreste Bente, våre barn og spiser god mat og hygger oss i hverandres selskap – da stenger vi verden ute!

– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?

– På kino er det Star Wars: The Last Jedi og på scenen er det Hans Morten Hansen nye shov «Game of Hansen» og ikke minst Riksteatrets «Albert & Anna» med Kari Simonsen og Sverre Berntzen m.fl.

– Hvordan blir sommeren 2017 hos dere?

– Jeg tror det blir en god sommer, da er det kun kino som gjelder med forestillinger hver kveld og da kan vi glede oss over: Grusomme meg 3, Spider-Man: Homecoming, War for the Planet of the Apes og Dunkirk med flere.

Jan Schou inne i Kvinesdal Kulturhus og Kino. Foto: Privat.

– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?

– Vi skal skape de gode opplevelsene med de beste rammene rundt.

– Hvem imponerer deg mest i den norske kulturhusbransjen og hvorfor?

– Jeg er imponert over vårt regionkulturhus Kilden i Kristiansand, som klarer å produsere, levere og ikke minst begeistre et stor publikum på hele Sørlandet med repertoar og mangfold. Heia Kilden!

– Hva er din beste egenskap i jobben din?

– Jeg er lyttende til hva publikum lokalt er interessert i, samtidig så utfordrer jeg og det er spennende!!!

– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før vi tok kontakt?

– Ja, jeg kjenner redaktøren John Berge fra kinobransjen og siden vi er venner på Facebook, så har jeg likt siden med samme store begeistring som da KINOMAGASINET ble lansert.

– Har du noen ønsker for innholdet på Kulturhusmagasinet?

– Hent innhold og vær tilstede på Norsk Kulturhusforum sine møter for å kjenne på pulsen hva som skjer i kulturhus-Norge!

– Har du tips til hvem vi bør intervjue i denne spalten?

– Min gode kollega: daglig leder Daniel Stamnes ved Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand.

Kvinesdal Kulturhus og Kino. Foto: Privat.