NYTT OM NAVN

Filmskaper ble valgt som Ælvespeilet-leder

Erik Berg Friesl, her i utøvende modus som gitarist, er ny leder for Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn. Foto: Privat.

Den gjeve jobben som leder for Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn gikk til Erik Berg Friesl.

Han overtar 1. mars 2018 etter Knut Inge Solbu, som etter å ha stått for kulturhusdriften i løpet av de seks siste årene til huset, går tilbake til filmbransjen.

Men arvtakeren har gitt seg i filmbransjen, i denne omgang.

Erik Berg Friesl jobbet som filmskaper i nesten 20 år og har vært involvert i rundt 100 produksjoner av ulik art.

Erik Berg Friesl er også opprinnelig fra byen hvor han nå skal jobbe – Porsgrunn.

Han har en bachelor i kultur og ledelse, med ledererfaring både fra forsvaret og gjennom mange år i filmbransjen som ansvarlig/teamleder for crew og aktører, både i Norge og utlandet.

Erik beskrives som en med bred kulturfaglig bakgrunn og interesse med kjennskap til lokalt kulturliv.

I dag er Erik Berg Friesl ansatt som kulturformidler hos naboen – Skien kommune – med ansvar for bl.a. Ungdommens kulturmønstring.

Erik Berg Friesl fikk jobben som leder for Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn. Foto: Privat.

Ifølge kultursjef Mariann Eriksen i Porsgrunn kommune fremstår Berg Friesl som solid, inkluderende og omgjengelig.

Hun mener han har en fin balanse i sin tilnærming til både mennesker og administrasjon, kultur og struktur, og forteller at Erik får svært gode skussmål.

Ellers finner hun det verdt å nevne at den nye kulturhussjefen også er rullebrettutøver og flittig hobbymusiker.

Kulturhusmagasinet stiller seg selvsagt i rekken av gratulanter!

Vi kommer tilbake med en nærmere presentasjon av den nye kulturhussjefen!

Les mer om hvem Erik konkurrerte mot og våre tidligere artikler om dette temaet her:

22 vil overta sjef for Kulturhuset Ælvespeilet

Knut Inge Solbu hos Kulturhuset Ælvespeilet skal tilbake til filmbransjen

Kulturhuset Ælvespeilet søker etter ny sjef