BRANSJELEVERANDØR

Fiber Protector med styrkede bånd til kultursektoren

Fiber Protector-gründer Espen Johan Vogt (t.h.) og Business Development Manager Terje Gabrielsen (t.h.) og inne i selskapets lokaler i Bærum, mai 2017. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

BÆRUM: Fiber Protector Norge AS økte i 2016 omsetningen med 60 prosent. Veksten kommer innen store sentralavtaler med hotellkjeder, og styrkede bånd til kultursektoren med kulturhus og flere kinoavtaler.

Selskapet som har Espen Johan Vogt som majoritetseier hadde 12,5 millioner kroner i omsetning i 2015, og endte opp på 20 millioner kroner i 2016.

– Dette er volumøkning, og ikke noe som skyldes høyere priser, sier Vogt til vårt nettsted.

Selskapet er nå 22 år og har 14 ansatte innen salg- og administrasjon og sju operative medarbeidere. Nå utvider de også virksomheten sørover i Europa. Danmark og Tyskland er blant de første landene.

– Etter over 20 års drift, har flere fått øynene opp for fordelen vi gir våre kunder, mener Vogt.

– Når folk har prøvd de billige løsningene, er de villig til å betale for å få topp kvalitet, supplerer Terje Gabrielsen, Business Development Manager i Fiber ProTector Norge AS. Han er ute på landveien i hele Norden med 60.000 tilbakelagte kilometer i året.

Hovedproduktet er en spray, som beskytter fibrene på produktene. Sprayen danner en usynlig molekylær hinne rundt fibrene. Veskæ, støv og smuss skal da ikke trenge inn. Behandlingen beskytter også mot solstråler (UV) og fysisk slitasje. Selskapet tilbyr også vask og rens av tekstiler.

Nye avtaler med hotellkjeder i Norden og i sentral-Europa gjør at selskapet nå etablerer seg med en tysk partner. Fiber Protector Central Europe skal etableres sommeren 2017.

– Dette skjer som en konsekvens av et innkjøpssjef høyt oppe med ansvar for sentral-Europa fikk testet ut vår behandling på et hotell i Frankfurt. Deretter kom forespørselen. Nå skal vi i gang på 120 hoteller, sier en svært blid Fiber Protector-sjef.

Det er få andre firmaer innenfor samme fagfelt, og selskapet kan vise til stor kundetilfredshet. Men de mener også at mange av kundene, spesielt innenfor kultursektoren, har mye å vinne på å forbedre renholdet.

– Manglende vedlikehold reduserer den opprinnelige slitestyrken på møblene dramatisk, da smuss og støv sliter på tekstilene. Vi har sett med egne øyne at stoler hos en kulturinstitusjon hadde en redusert slitestyrke på 80 prosent i løpet av fire år, forteller Espen Johan Vogt.

Terje Gabrielsen, Business Development Manager og Fiber Protector-gründer Espen Johan Vogt. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

Terje Gabrielsen sier at renholdspersonell ofte er flinke på harde flater, men fanger ikke opp endel av det som blir liggende i stoler/seter og på gulvet. Mye salt, sukker og sjokolade havner i stolen og gulvet på kinoene.

– Med så mye kioskvarer må du til med dyprens med jevne mellomrom, i tillegg til det vanlige renholdet.

– Hos kulturhusene er det mindre slikt søl, men også der legger alt støvet man ser på listene, seg på tekstilene. Støv og fettstoffer svekker alle de verdiene man liker med et møbel: slitestyrke, lysekthet, flammehemmende egenskaper osv.

HISTORIKK:
Espen Johan Vogt
startet selskapet 19. oktober 1995. Selskapet har en lang, lang kundeliste, men i korte trekk står kjente firma innenfor kino, konsertsaler, konserthus, hotell, reiseliv og transport for mange av oppdragene.

Fiber Protector jobber også med selskaper i bransjene offshore, skip, sykehus, institusjoner, butikker, kontorlokaler, m.v.

Produktene leveres til alle verdensdeler, og mye til Norden, Sentral-Europa, Sør-Korea, Singapore, New Zealand, Sør-Afrika, Midt-Østen, Irland, Storbritannia, Irland, Kina, USA og Mexico.

Fiber Protector Norge AS
Org nr: 975 862 097
Daglig leder: Espen Johan Vogt
Adresse: Grini Næringspark 1, 1361 ØSTERÅS
Stiftelsesdato: 19.10.1995
Største aksjonær: Vogt Holding AS
11,2 mill. kroner i omsetning i 2014

Nettside: Fiberprotector.com
Kilde: BRREG.no

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!