NYTT OM NAVN

Elisabeth Dahl er ny sjef for Sandnes kunst og kulturhus KF og KINOKINO

Elisabeth Dahl går fra jobben som daglig leder i Filmkraft til å bli leder for Sandnes kunst og kulturhus KF og KINOKINO.

Elisabeth Dahl (44) kommer tilbake i kulturhusbransjen etter noen år innen film.

Hun fikk jobben i konkurranse med 21 andre søkere, og var en av de Kulturhusmagasinet fremhevet da vi omtalte søkerlisten:

22 søkere til sjefsjobben hos Sandnes kunst og kulturhus KF

Dahl er i dag daglig leder av Filmkraft Rogaland AS, som forvalter midler til utvikling og produksjon av film, TV-produksjoner og spill i Rogaland. Der har hun har jobbet siden 1. oktober 2014.

Hun vil starte i den nye jobben medio september/oktober 2018.

Den nye kulturhussjefen i Sandnes har en bred og lang erfaring innenfor kunst og kultur.

Elisabeth Dahl er egentlig moldenser, men vokste opp i Drammen, og har bodd i Oslo i flere år.

Hun var konsertansvarlig i rettighetsorganisasjonen TONO i elleve år.

Dahl har studert musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med trombone som hovedinstrument, kulturadministrasjon og ledelse fra Høgskolen i Telemark, samt semesteremner i prosjekt- og endringsledelse ved Universitetet i Agder/Folkeuniversitetet. Hun har dessuten hatt verv og jobbet i mange grener av det frivillige kulturlivet opp gjennom årene.

Hun har vært kulturleder og senere enhetsleder kultur og bibliotek i Lillesand kommune. Der drev hundrevet eTeateret – Lillesand kino og kulturhus fra 2008 til 2012.

Sandnes kunst og kulturhus KF. Foto: Sandnes kunst og kulturhus KF.

Kunst- og kulturhussjef Anders Netland hos Sandnes kulturhus og KINOKINO sa våren 2018 takk og farvel til kulturhusbransjen etter snart 26 års innsats. Les mer om han her:

Anders Netland gir seg som kulturhussjef

Kinosjefene hedret tidligere kollega

Kultur- og kinosjef blir Filmkraft-sjef