KULTURHUSDRIFT

Derfor valgte Arendal Kulturhus biletttsystemet TIX

Kristin Lindal, salgs- og markedsmedarbeider hos Arendal Kulturhus, bruker her TIX-systemet. Foto: Arendal Kulturhus.

Islandske TIX suser inn på det norske billettsystemmarkedet som en seriøs utfordrer. Her forteller deres aller første norske kunde – Arendal Kulturhus – om hvorfor de valgt å gå fra Venuepoint til TIX.

– Alt, fra det å bli opplært i systemet til å selge vår første billett, har gått over all forventning, forteller Kristin Lindal, salgs- og markedsmedarbeider til Kulturhusmagasinet.

– Alt har vært profesjonelt og vi har fått god oppfølging fra Tix i den første perioden. Systemet er svært enkelt og lagt opp på en genial måte, hevder Kristin.

Onsdag 23. august 2017 tok de TIX i bruk. Samme dag lanserte TIX sin norske nettside.

– Å starte opp hos Arendal kulturhus gikk superbra, ingen problemer! forteller Sindri Mar Finnbogason på telefon fra Sverige. Der er han nå for å møte flere potensielle kunder.

Men han var på plass i Arendal da systemet ble satt i gang.

Anne M. Rasmussen, daglig leder hos Arendal kulturhus, forteller at hun også er svært fornøyd med at valget falt på TIX.no.

– Vi bestemte oss ganske kjapt etter å ha fått en presentasjon av billettsystemet. Det lignet jo en del på det vi hadde fra før, men er en mye mer moderne versjon, spesielt siden det er tilpasset oss som lett vil ha tilgang til dagens solgte billetter etc. – og da direkte på telefon, så man slipper å gå inn i rapporter for å finne tallene.

Rasmussen beskriver TIX-billettsystemet som svært brukervennlig.

– Det er lett å navigere seg rundt i de forskjellige bildene. Dette gjorde skiftet veldig attraktivt, og vi har brukt minimalt med ressurser for å få det nye systemet på plass. Som en bonus har vi også fått en sterkt etterlengtet «lassofunksjon».

Anne M. Rasmussen mener at nærheten til utvikleren betyr mye.

– Vi er en knøtt liten bedrift i det lille markedet som Norge er, sett mot Europa for øvrig, så å ha en tett tilknytning til utvikler og eier av systemet, hadde stor betydning for oss da vi valgte nytt billettsystem.

– Vi har nå kjørt på det nye systemet siden onsdag 23. august 2017 og er svær fornøyd med hvor enkelt det er å selge billetter. Tusen hjertelig takk til TIX.no som gjorde denne overgangen så enkelt og lite ressurskrevende for oss!

Arendal kulturhus og Nøtterøy kulturhus er de to første kundene til den nye billettleverandøren, TIX.

Arendal Kulturhus ogb rådhus. Foto: Karl Ragnar Gjertsen/Wikimedia Commons.

TIX har sikret seg de to første norske kulturhuskundene

Billettsystemet TIX på vei inn i Norge