KULTURHUSBRANSJEN

Britisk avis roser Stormen konserthus og bibliotek

Faksimile fra The Guardians omtale.

The Guardian har vært på besøk i Bodø og skriver svært pent om Stormen konserthus og bibliotek.

Bygget ved kaikanten skiller seg ut fra de bleke omgivelsene.

At arkitektfirmaet er britisk og London-basert, DRDH Architects, nevnes selvsagt.

De lyse nordnorske sommernettene nevnes som en viktig inspirasjonskilde for designet, hvor de hvite overflatene både er matte og polerte, med lange vindu som gir masse lys inn i bygget.

Avisens skribent skryter av trappen, biblioteket og de vakre auditoriumene. Vedkommende mener også at hele bygget har en beroligende og inspirerende atmosfære. En oppløftende affære å besøke Stormen, mener Justine Gosling.

Stormen er kulturkvartalet i Bodø bestående av Stormen Konserthus og Stormen Bibliotek. Kulturkvartalet ble åpnet 16. november 2014 og ligger ved havna i Bodø sentrum.

Interiørbilde fra Stormen konserthus og bibliotek. Foto: Stormen (pressebilde.)

Utsnittsbilde av Stormen konserthus og bibliotek. Foto: Stormen (pressebilde.)