BRANSJELEVERANDØR

Billettsystemet TIX på vei inn i Norge

Sindri Mar Finnbogason er gründeren bak TIX, som nå også er på vei inn på det norske kulturhusmarkedet. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

OSLO: Billettssystemgründeren Sindri Mar Finnbogason (39) satser friskt. I disse dager etablerer han seg både i Danmark, Sverige og Norge.

Kulturhusmagasinet treffer på Sindri Mar Finnbogason i Oslo en fin vårdag i mai, iført kledelig T-skjorte med logo på og stort pågangsmot. Etter mange år som utvikler og eier av flere billettsystem, satser han nå 100 prosent på sitt nye system.

– Jeg har møtt veldig mange av lederne for kulturhusene i Norge, forteller Sindri til vårt nettsted.

Ingen avtaler er pt. underskrevet med et norsk kulturhus, men mannen bak TIX virker selvsikker på at avtalene vil komme.

– Det er veldig stor interesse for TIX, fordi systemet er enkelt og brukervennlig og webbasert, sier han.

– Du har stor tro på å få nye kunder, virker det som!

– Ja, jeg har reist mye rundt i Norge i den siste tiden og møtt mulige kunder og presentert business- og prismodellen og systemet vårt. Vi er rimeligere, enklere og vi er ikke en mellommann for pengene som kundene betaler. Vi leverer software og billettsystemet. Jeg fokuserer på å levere et godt system og ikke prosenter av salget, hevder TIX-sjefen.

Sindri Mar Finnbogason har arbeidet med bilettsystemer de siste tolv årene. Han var med og bygde opp et islandsk system (Midi) som senere ble kjøpt opp av Egmont-eide Venuepoint.

Nå eier den europeiske markedslederen Eventim halvparten av Venuepoint. Selv gikk Sindris aksjer tapt i den islandske finanskrisen i mai 2009.

– Hvordan er det å starte på nytt?

– Det var slett ikke meningen. I 2013 var jeg lei av bransjen og uenig med retningen til Venuepoint. Jeg sluttet 1, april 2013. Da hadde jeg ett år konkurranseklausul. 1. april 2014 bestemte meg for å starte TIX.

– Jeg har møtt veldig mange av lederne for kulturhusene i Norge, forteller, sier Sindri Mar Finnbogason i TIX. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Lorensbergteatern er den første svenske kunden som TIX har sikret seg. Nå ansettes to medarbeidere i Danmark og to i Sverige. Alle de nyansatte kommer, i likhet med Sindri, fra Venuepoint – så det er tydelig at TIX ønsker å gå i direkte konkurranse med sin tidligere arbeidsgiver.

De danske og svenske nettsidene kommer opp så snart kundene er på plass. Det jobbes også med en norsk nettside. Den lanseres straks den første norske kunden er på plass.

– Hva med DX?

– DX er mer rettet mot kino. Jeg vil ikke fokusere på kino.

– Så ingen kulturhus med kino er aktuelle kunder da?

– Vi vurderer å tilby en kinoløsning til kulturhusene som også har kino, men ikke å gå inn på rene kino-billettsystemer.

Logoen til TIX finnes allerede i en norsk variant!

På hjemmemarkedet Island har TIX nå en markedsandel på 90 prosent, hevder gründeren bak selskapet. TIXs hovedfokus er kulturhus, teater, opera og konsertsteder.

– Mitt fokus var i begynnelsen bare Island. Der hadde de en gammel løsning, så jeg gikk i direkte konkurranse med de. Det var først mot slutten av 2016 jeg bestemte meg for å åpne i Danmark, Sverige og Norge. På Island er vi fem ansatte.

– Hvordan fikk du overbevist de islandske kundene?

– Jeg kjente alle disse stedene, og hadde jobbet for de store husene i Skandinavia. Det er ikke bare systemet som teller. Jeg er også en rådgiver for de.

Sindri Mar Finnbogason sier at TIX er «et splitternytt system, med den siste teknologien».

– Det er mye enklere enn andre systemer, men veldig avansert også. Fokuset er på å ha en «slick interface», hvor brukervennligheten er i fokus. Vi utvikler nå en app for konserthusene, mens kulturhusene allerede har egen app. Du kan bruke systemet fra appen og alt er selvsagt responsivt på alle enheter.

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?
Tips oss om små og store nyheter!