BRANSJELEVERANDØR

Audiens har utviklet egne proff AV-møbler

Thorbjørn Danbolt (t.v.) og Bjørn Harald Jensen inne i produksjonslokalene for de nye møbelproduktene fra Audiens Norge, kjent som AViNordic. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

SKEDSMOKORSET: Audiens Norge AS videreutvikler virksomheten på flere plan. Et område de nå satser stort på er AV-møbler rettet mot det profesjonelle markedet.

Thorbjørn Danbolt (daglig leder) og Bjørn Harald Jensen (produksjonssjef AViNordic) viser Kulturhusmagasinet de nye produksjonslokalene.

Her har Audiens Norge kjøpt inn nytt produksjonsutstyr for å lage de nye varene til varemerket AViNordic.

Thorbjørn Danbolt bak den nye talerstolen. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Selskapet ser for seg ikke bare Norge, men i første omgang Europa, som marked.

I startfasen er det laget laget vegg- og gulvrack, og en talestol, som passer til å sette profesjonelt audio-video-utstyr i.

Det er kommet mange bestillinger allerede.

– Vi har merket stor interesse for dette, sier gründeren og lydteknikeren Thorbjørn Danbolt, som startet Audiens Norge i 1999.

Etter flere år som selvstendig næringsdrivende tok han steget i 2010 til å danne AS, og siden har selskapet vokst og vokst. Det er nå 17 ansatte.

Navnet Audiens er ikke tilfeldig.

– Vi søker audiens i hele Norge, vi ønsker å komme i kontakt med folk! sier Danbolt med et smil.

Installasjonsoppdragene er mange, for skoler, idrettsarenaer, kirker, museer, hotelle, treningssentre, sykehus/sykehjem – og ikke minst kulturhus.

Logoen til AViNordic. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

I mellomtiden er flere produkter på trappene innen AViNordic-konseptet:

Studioinnredninger, videokonferansebord, akustiske innredinger, skap og møbler for integrasjon av lyd. Møblene lages i gjennomfarget MDF med 30% høyere slitestyrke enn tradisjonell MDF.

– Det finnes mange møbelsnekkere, men ingen på markedet lager disse produktene som vi legger opp til, forteller Thorbjørn Danbolt.

AV-rack fra AViNordic. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

I 2017 bevilget Audiens Norge seg et utviklingsår, hvor de så på nye områder de skal fokusere enda mer på.

Et av disse var å starte egen møbelproduksjon med AViNordic.

De lanserte også nylig applikasjonen Practice Presto, som er beregnet på musikklærere & studenter, og noe kulturhusene er opptatt av: Akustikk.

Her ansatte selskapet bransjeeksperten Jo Wang som prosjektleder for salget av systemene Vivace og Vicello fra det tyske firmaet Müller BBM.

Kulturhusmagasinet kommer tilbake til mer fokus på nettopp disse systemene – og andre spennende nyheter fra Audiens Norge – i en senere artikkel.

Thorbjørn Danbolt viser frem et av AViNordic-produktene. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Audiens Norge AS
Industriveien 20