KULTURHUSDRIFT

Asker kulturhus vil utvide for å nå «magisk grense»

Kulturhussjef Barbara Ida de Haan i Asker kulturhus. Foto: Inger Marthe Selsaas.

Hvis Asker kulturhus klarer å få inn 515 stoler i salen vil de ha en kapasitet som er likestilt med den hos nabokulturhusene i Sandvika (Bærum) og Drammen.

– Dette kan ha betydning når artister setter opp sin turné, forteller kulturhussjef Barbara Ida de Haan til Kulturhusmagasinet.no.

– En annen fordel er flere solgte billetter/full sal og det igjen betyr enten at vi kan booke artister med høyere honorar, eller at vi får større fortjenester som kan bidra til et enda bedre program i neste sesong.

I korte trekk blir huset enda mer attraktivt med flere stoler.

Hovedsalen i Asker kulturhus. Foto: Asker kulturhus.

Så hvordan skal det kunne skje? I dag kan bare 369 personer sette seg ned på fastmonterte stoler.

Overfor lokalavisen Budstikka sier de Haan at de 146 ekstra stolene kan settes inn i dagens sal, blant annet ved å plassere radene tettere.

– Dette er mulig uten store bygningsmessige endringer. Vi skal ikke bygge på kulturhuset, eller flytte på veggene, men gjøre små endringer, sier de Haan til lokalavisen.

Asker kulturhus er 13 år gammelt i 2017. Fra nyttår er er også innbyggertorg, seniorsentre og ungdomsklubb innbakt i husets tilbud.

Drømmen om å få plass til flere blir det opp til flertallet i Asker kommune å bestemme, og blir nå en del av utredningen for ny handlingsplan innen kultursektoren i kommunen.

Les mer om kulturhussjef Barbara Ida de Haan her:

Barbara er Askers nye kulturhussjef

Les om kulturhusets nysatsing på småbarnsforeldre her:

Konsertserie for småbarnsforeldre i Asker kulturhus