KULTURHUSBRANSJEN

Arrangørkonferansen 2018 skal skje i Halden

Arrangører fra hele landet ønskes velkommen til Arrangørkonferansen 2018 som legges til Halden, med Tons of Rock som lokalt vertskap. Fra venstre: Andreas Feen Sørensen (kommunikasjonsansvarlig Norske Konsertarrangører), Svein Bjørge (festivalsjef Tons of Rock), Thor Edquist (ordfører i Halden) og Anders Tangen (prosjektansvarlig Norske Konsertarrangører). Foto: Trond-Atle Bokerød.

Tons of Rock i Halden er valgt ut blant flere sterke kandidater til å være vertskap for den årlige Arrangørkonferansen til Norske Konsertarrangører.

Konferansen er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje og i midten av oktober 2018 samles hundrevis av arrangører i Halden for å videreutvikle konsertfeltet i Norge.

Arrangørkonferansen går av stabelen 12. – 13. oktober 2018.

Norske Konsertarrangører ble etablert i 1982 og er konsertarrangørenes interesse- og kompetanseorganisasjon. NKAs visjon er: Gode konsertopplevelser til alle!

Arrangørkonferansen er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje og i midten av oktober samles hundrevis av arrangører i Halden for å videreutvikle konsertfeltet i Norge.

For to uker siden vant rock- og metalfestivalen Tons of Rock prisen «Årets festival 2017» etter å ha blitt stemt frem av arrangørkolleger fra hele landet.

Til sommeren 2018 feirer festivalen fem år og samler over 20 000 musikkglade mennesker på Fredrikstens festning i Halden.

Allerede i oktober skal arrangørene på ny lage storslått arrangement, men da med landets konsertarrangører som gjester. Alle tilgjengelige hotellrom er allerede reservert, kommunen er med på laget og programmet begynner å ta form. Sammen med Norske Konsertarrangører satser de på en storslått og viktig helg som skal bringe konsertfeltet fremover.

Norske Konsertarrangører (NKA) sin logo.

Svein Bjørge, festivalsjef i Tons of Rock, er stolt og ydmyk over å bli plukket ut som lokalt vertskap for konferansen til Norske Konsertarrangører (NKA).

– Jeg har jobbet lenge nok i arrangørbransjen, til å vite hvilken stor ære det er å få være medarrangør av NKA’s Arrangørkonferanse. Det ligger stor prestisje i det, og vi vet at det er rift om å få være vertskap til det største årlige treffet for arrangører i Norge. Derfor er vi utrolig stolte av å kunne invitere arrangører fra hele Norge til Halden i oktober, sier Bjørge.

Ordfører Thor Edquist er entusiastisk over å få muligheten til å vise hva Halden har å by på.

– Det er med stolthet jeg som ordfører ønsker deltakerne i Arrangørkonferansen velkommen til arrangementsbyen Halden. 2018 er året vi markerer at det er 300 år siden svenske Kung Karl 12. falt på vårt nasjonalklenodium Fredriksten festning, og jeg skal sørge for at deltakerne får se og oppleve alt hva Halden har å by på. Deltakerne vil få noen hektiske, interessante, spennende og minnerike dager i Norges vakreste- og mest spennende by, uttaler Edquist.

Anders Tangen, prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører, er imponert over engasjementet og entusiasmen over å få konferansen til Halden.

– Arrangørbransjen har de siste årene blitt kraftig profesjonalisert og vi opplever at det blir stadig viktigere å samles for å utveksle erfaringer, holde seg oppdatert og rett og slett møte likesinnede bransjekolleger for å styrke egen arrangørvirksomhet, og hverandre som kolleger. Vår organisasjon har samlet og styrket arrangører i over 30 år og vi er stolte over å kunne tilby Arrangørkonferansen som en viktig og unik arena for arrangører i vårt langstrakte land. Nå gleder vi oss til å få ferdig konferansens innhold og se hva Tons of Rock og Halden har å by på, sier Tangen.

Om Norske Konsertarrangører:

Norske Konsertarrangører (NKA) er landets største interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører og representerer en stadig økende medlemsmasse av over 340 festivaler, klubber, spillesteder, konsertforeninger, studentsamfunn og kulturhus.