DRIFT, RIKSTEATRET

Årets kreative: Kimen kulturhus, Stjørdal

Kimen kulturhus i Stjørdal ble åpnet 21. august 2015 av H.K.H. Kronprins Haakon Magnus. Eier er Stjørdal kommune v/ Stjørdal Kulturutvikling AS. Foto: Kimen kulturhus.

Riksteatret ga prisen for Årets kreative kulturhus 2017 til Kimen kulturhus. Men prisvinnerne kunne ikke være tilstede da den ble delt ut.

– Kontaktpersonen for Riksteatret, Britt Skogan, var forhindret og så er vi midt opp i en stor Byfest Stjørdal. Derfor kunne vi dessverre ikke være med på Riksteatret-lanseringen i Oslo, forteller enhetsleder Jomar Ertsgaard hos Kimen kulturhus på telefon til Kulturhusmagasinet.no.

Juryen skriver:

«I forbindelse med Min kamp laget denne arrangøren et markedsføringsstunt som ikke bare engasjerte lokale krefter, men som også ble en inspirasjon for flere andre arrangører. I sin nye storstue – omtrent midt i landet – inviterte de til lesestafett av Min kamp over 3 dager i forkant av forestillingen.

Årets kreative pris går i år til Kimen kulturhus for lesestafetten på Min kamp.»

– Å vinne er utrolig inspirerende. Det var et artig prosjekt, og det er alltid stas å få pris for å være kreativ. Prosjektet engasjerte mange, både skuespillere fra Riksteatret, ansatte, ungdommer, ordføreren og andre brukere av huset som var innom, forteller Ertsgaard.

Jomar Ertsgaard er enhetsleder Kimen kulturhus, Stjørdal. Foto: Kimen kulturhus.

Under en bransjemiddag i DNB-restauranten i Bjørvika onsdag kveld, 16. august, tok teatersjef Tom Remlov ordet og fikk hjelp av skuespiller Eirik Del Barco Soleglad til å lese opp juryens begrunnelser for de tre prisene.

Se deler av den her:

Les om de andre prisvinnerne her:

Kulturhuset i Tromsø er Årets arrangør 2017

Kirsi-Marja er Årets ildsjel 2017

Mer om Kimen kulturhus her:

Folk i kulturhus: Jomar Ertsgaard