FESTIVAL

Aldri før har så mange kjøpt billetter til Kongsberg Jazzfestival

a-ha var det største trekkplastret under Kongsberg Jazzfestival 2018. Fra venstre: Magne Furuholmen, Pål Waaktaar og Morten Harket. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Til sammen solgte festivalen over 38 000 billetter til årets festival, og slår dermed den forrige publikumsrekorden fra 2016.

Konsertene på Kirketorget i Kongsberg, med Sting & Shaggy, samt a-ha, trakk henholdsvis 7.000 og 12.000 publikummere til festivalens største arena Kirketorget.

Festivalsjef Kai Gustavsen mener det er takket være et bredt program med store trekkplastre og full klaff med været at årets utgave av Kongsberg Jazzfestival den best besøkte i festivalens 54-årige historie.

– Det som gleder mest er at klubbkonsertene også var stappfulle. Med sterke navn som Marius Neset, Chick Corea Akoustic Band og Gurls var den musikalske kvaliteten skyhøy, sier Gustavsen.

Kulturminister Trine Skei Grande åpnet årets festival, der også festivalens store musikerpris på 200.000 kroner ble delt ut til komponist og saksofonist Eirik Hegdal.

Anneli Drecker fra Bel Canto. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Kongsberg Jazzfestival er en internasjonal jazz festival som har blitt arrangert siden 1965. Årets festival gikk av stabelen 4.-7. juli 2018. Under festivalen står hele Kongsberg på hodet, med et yrende folkeliv fra festivalarenaen Kirketorget og rundt til alle byens utesteder og scener. Kongsberg Jazzfestival tilbyr flere sideprogram, som Barnivalen for de minste og Jazzfilm på Kongsberg kino. Over 600 frivillige er engasjert for å lage landets beste jazzfestival.

Magne Furuholmen i a-ha. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Morten Harket i a-ha. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©