FESTIVAL

Her er noen av høydepunktene under Kongsberg Jazzfestival 2018

Reklame for a-has konsert i 2018. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

4. til 7. juli 2018 er det duket for den 54. utgaven av Kongsberg Jazzfestival.

Kulturminister Trine Skei Grande står for den offisielle åpningen onsdag 4. juli.

Trine Skei Grande har vært til stede på festivalen ved flere anledninger, senest i 2017 da hun deltok på festivalens Jazzkonferanse. Festivalens offisielle åpning foregår på Kirketorget, i etterkant av den tradisjonelle jazzparaden.

Kirketorget er festivalens store utendørsarena der artister som Sting & Shaggy (05.07), Bel Canto (oppvarmer) & a-ha (06.07.)Dance With a Stranger og Eva Weel Skram (07.07) – med flere – vil stå på scenen under 2018-utgaven av festivalen.

– Vi gleder oss over at kulturministeren tar seg tid til å besøke Kongsberg Jazzfestival i et hektisk program. Hun har blant annet markert seg som en pådriver av endringen i festivalfinansieringen hos Norsk kulturråd, noe som har vært en viktig endring for Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Her er noen av årets øvrige høydepunkter:

Tom Ibarr: Winner of Letter One Rising Stars Jazz Award

Den 18-årige gitarsensasjonen Tom Ibarra fra Frankrike
04.07.2018 // 20:30 // Energimølla

– Hvis du har lyst til å være tidlig ute med å oppdage en artist som garantert kommer til å prege den europeiske jazzscenen i tiden fremover, anbefaler vi å ta turen på Energimølla på festivalens åpningsdag, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Di Derre
04.07.2018 // 22:00 // Gamle Norge
Lyden av norsk 90-talls-pop – Di Derre – feirer i 2018 at det er 25 år siden gjennombruddet, og gjør seg dermed klare for en omfattende konsertsommer. I tillegg til de gode, gamle slagerne Jenter, Rumba med Gunn (1-2-3) og Syk, er det også et splitter nytt album på trappene. Bandet går for tiden også ofte under navnet Di Derre og Hu Derre etter at sanger og låtskriver Unni Wilhelmsen ble med som fast medlem i bandet.

Erlend Apneseth Trio

05.07.2018 // 17:30 // Sølvsalen
Erlend Apneseth Trio spiller nyskapende tradisjonsmusikk i grenselandet mellom folkemusikk, jazz og samtidsmusikk.

Gregory Porter
05.07.2018 // 19:00 // Kongsberg Musikkteater
Med sin sjelfulle musikk og silkemyke røst har amerikanske Gregory Porter i løpet av rekordtid fått status som en av jazzens superstjerner.

Scheen Jazzorkester & Thomas Johansson: «As we see it…»
06.07.2018 // 14:00 // Energimølla
Scheen Jazzorkester er et profesjonelt jazzensemble med base i Grenlandsområdet. Besetningen minner om storband, men sounden er mer som en leken jazz-sinfonietta!

Chick Corea Akoustic Band & Marius Neset
06.07.2018 // 17:00 // Kongsberg musikkteater
Chick Corea er en av ytterst få jazzmusikere som har stjernestatus også blant musikkinteresserte langt utenfor kretsen av jazzlyttere. Helt siden han slo igjennom med Miles Davis på 1960-tallet, har han vært en musikalsk forgrunnsfigur. Med en aldri sviktende formidlingsglede har han greid å nå fram til et stort publikum med sin lyriske, swingende og melodiske musikk.

Charlotte Dos Santos
07.07.2018 // 19:00 // Energimølla
Med sin stilsikre hybrid av jazz, soul og r’n’b har Charlotte Dos Santos vært en oppsiktsvekkende nykommer på den norske musikkscenen det siste året.

Stenson/Christensen/Ljungkvist
07.07.2018 // 13:00 // Energimølla
En trio som består av legendene Bobo Stenson og Jon Christensen samt nesten-legenden Fredrik Ljungkvist, byr på musikk av sjelden høy kvalitet. Lørdag 7. juli spiller de på Kongsberg Jazzfestival.

Mike Stern / Randy Brecker Band
07.07.2018 // 19:00 // Kongsberg Musikkteater
Alle som er interessert i jazzgitar, regner Mike Stern som en av de virkelig store gitarister i sin generasjon. Han er en musiker med enestående evner, og i hans spill sporer vi både beboppens uttrykk så vel som sterke stenk av blues – og med tydelige innslag av rockens intensitet. Mange forbinder ham selvfølgelig med fusion. Han har hatt en strålende karriere, helt fra han spilte i ‘Blood Sweat and Tears’ på 1970-tallet og med Miles Davis på 1980-tallet. Gitarikonet Mike Stern tar med seg toppmusikere som Randy Brecker og Dennis Chambers til Kongsberg Musikkteater lørdag 7. juli.

Röyksopp
07.07.2018 // 23:00 // Magazinet
Suksessduoen Röyksopp kommer til Kongsberg Jazzfestival med et eksklusivt DJ-set i en intim klubbsetting.

Solid besøk under Kongsberg Jazzfestival 2017