RIKSTEATRET

22 kulturhus får besøk av «Kan nokon gripe inn»

Fra forestillingen «Kan nokon gripe inn». Foto: Erik Berg.

«Kan nokon gripe inn», teaterforestillingen som er basert på Stein Torleif Bjellas sanger og univers, skal på turné til 22 små og store steder med Riksteatret.

– Det er veldig moro at stykket får et liv både i Oslo og på turné, sier Bjella selv. Turnépremieren blir i hans hjembygd Ål 11. oktober.

–Nordmenn har en fot i bygda og en i byen, sier Stein Torleif Bjella. — Det er derfor veldig moro at dette stykket får et liv både i Oslo og på turné. Livet er like mye her og som der, sier den kritikerroste artisten, som denne høsten også utgir diktsamling.

«Kan Nokon Gripe Inn» foregår på en stasjon et sted på bygda. Historien om de som skal reise, og de som blir på stasjonen, bindes sammen av Stein Tore Bjellas sanger.

Kritikerne har trillet terningkast fem og seks og publikum i Oslo har vært begeistret.

Så langt har nemlig 22.000 sett forestillingen på Det Norske Teatret.

Aftenposten utropte til og med Bjella til «vår tids Prøysen.»

– Riksteatret-repertoaret ser bra ut!

Stein Torleif Bjellas sanger og univers danner grunnlaget for «Kan nokon gripe inn». Foto: John Berge. ©

Lasse Kolsrud har skrevet manus og har regi. Han har tidligere også hatt stor suksess med å skape fortellinger om vanlige folks liv fra vanlige bygde- og småbysamfunn. Mange så «Bikubesong», som ble satt opp på Det Norske Teatret og senere spilt på turné med Riksteatret.

Etter premieren på «Kan nokon gripe inn» skrev pressen: «En aldeles nydelig forestilling» Adresseavisen, 6. «Stopper livet ditt i 90 minutter» Aftenposten, 6. «Rått og sårt med Bjella-musikk» VG, 5. «Bygdeblues og hverdagsdrama» Dagbladet, 5. «Stor underholdning» Dagsavisen, 5.

På turné med Riksteatret vil regissør og skuespiller Lasse Kolsrud også gi introduksjonen «Frå CD til scene» – om arbeidet med å gjøre Stein Torleif sin musikk til teaterkonsert» i foajeen på de 22 kulturhusene som får besøk.

«Kan nokon gripe inn» er produsert av Det Norske Teatret og Riksteatret. Med Kjersti Dalseide, Pål Christian Eggen, Hallvard Holmen, Lasse Kolsrud, Hildegun Riise, Hans Rønningen, Hallgrim Bratberg, Kay Werner Hartvigsen, Erik Holm, Nils Jansen og Marius Reksjø. Manus og regi: Lasse Kolsrud. Scenograf: Siri Langdalen.

Prøver pågår på Riksteatrets scene i Nydalen, frem til turnébussen legger ut på veien 9. oktober 2017.

Riksteatret-sjef Tom Remlov: «Dette er den store dagen!»

Riksteatret-sjef Tom Remlov (t.v.) presenterer «Kan nokon gripe inn» 16.08.2017. Foto: John Berge. ©

«Kan nokon gripe inn»-plakat.