LEVERANDØR

170 kunder skal over på dxPos

dxPos er den nye modulen fra DX for lokalt billett- og produktsalg.

– Det blir en travel høst, slår Oddvar Haug Jenssen, daglig leder i DX, fast. dxPos – DXs nye løsning for billett- og produktsalg lokalt – rulles nå ut.

Stabilitet, sikkerhet og brukervennlighet er sentrale stikkord for den nye løsningen.

Fokus i den nye løsningen er at den skal oppfylle kravene til den nye kassaloven, noe som er pålagt for alle nye kassaløsninger levert etter 1. januar 2017.

dxPos erstatter dxBillett.

Pr. september er 50 av DX-kundene i gang med dette. De skal kunne bruke dagens kassaapparater, bankterminal, billettskriver og vekt.

dxPos er støtter og er laget for berøringsskjerm, og operativsystemet må være fra Windows 7 og høyere.

– Innstallasjonene har gått smidig, kjapt og enkelt for kundene, sier Oddvar Haug Jenssen.

Og nå MÅ alle de 170 kundene over.

Oddvar Haug Jenssen, daglig leder i DX. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

DX leverer sine tjenester til ca to tredjedeler av norske kinoer og kulturhus, med unntak av de minste med maksimum 3.-4.000 solgte billetter pr. år. De leverer også til svømmehaller, museer, turistkontor og samfunnshus m.v.

Fra 1. januar 2019 vil ikke dxBillett lengre være i bruk, og derfor må skiftet skje høsten 2018. Det er ikke smart å skifte i julerushet.

Den nye kassasystemloven stiller nye krav til bedrifter som driver kontantsalg. Innen 1. januar 2019 må bokføringspliktige bedrifter ha satt seg inn i det nye regelverket og ha et system som tilfredsstiller de nye lovkravene.

Det er mange muligheter i dxPos, ikke minst at man kan selge andre ting samtidig som man selger kino- eller kulturhusbilletter.

Det kan være mat, drikke, merchandise – bare fantasien setter grensen.

– Kulturhusene har etterspurt dette, og vært en pådriver for å pakke mer med billettene. Vi har sett hos steder for eksempel i USA at dette kommer gradvis mer og mer. Man kan også se for deg at kunden får alt levert der de sitter i setet, sier Jenssen.

LES NOEN AV VÅRE ANDRE SAKER OM DX HER:

Her er vårnyhetene fra DX: Nye rapportmuligheter og utrulling av dxPos

Nå svever snart hele DX-systemet i nettskyen

Vipps! En «over-natten»-suksess for DX-kundene

DX fyller 20 år – fra kinofokus til komplett kulturhusleverandør

DXs pionérkunde er strålende fornøyd med Incode