DRIFT

Gjerdrum kulturhus overtas av kommunen

Astrid Moseng, kulturkonsulent i Gjerdrum Kommune, blir nå også kulturhusleder. Foto: Gjerdrum kommune.

Gjerdrum kommune tar over eierskap og drift av Gjerdrum kulturhus fra 1. juli 2017.

Det melder kommunen på sin nettside.

Gjerdrum kommune ligger 30 minutters kjøretur fra Oslo S, ved riksvei 120, i Akershus fylke.

Gjerdrum kulturhus er bygd i tre byggetrinn fra 1996-2012, og består av 14 rom fra 12 m²-305 m² som leies ut.

I første omgang videreføres dagens drift.

På sikt ønsker kommunen å utvikle huset til å bli «Verdens beste lokale kulturhus», en levende storstue for hele bygda, der alle trives og kan få et spennende kulturtilbud!

Astrid Moseng får ansvaret for daglig drift. Hun vil, sammen med resten av kulturgjengen i kommunen, stå for det videre arbeidet med å utvikle kulturhuset.

Gjerdrum kulturhus skal drives av kommunen fra sommeren 2017.

Et politikerutvalg jobber med å revidere regler og priser for utleie av kulturhuset, og det vil bli nye rutiner på en del områder.

Mulig kafédrift er et spørsmål mange er engasjert i, og kommunen ønsker å invitere «markedet» til dialog om dette innen kort tid.

Gjerdrum kommune takker alle som har stått på for kulturhuset helt fra 90- tallet og fram til i dag.

En enorm innsats er lagt ned både med «sag og trompet». Det er med stor ydmykhet at kommunen nå tar over et hus som betyr så mye for så mange. Med dette som bakteppe skal kulturhuset utvikles videre i samspill med frivilligheten og brukerne av huset.

Gjerdrum kulturhus
Adresse: Ask, 2022 Gjerdrum